Kipa Kallansalo on Kaverikahvilan uusi koordinaattori

Olen tehnyt pitkään töitä nuorten parissa. Nuorisoasiainkeskukseen tulin töihin vuonna 2003. Olen työskennellyt nuoriso-ohjaajana nuorisotaloilla, aluetyöntekijänä Koillis- ja Itä-helsingissä, 10. luokan nuoriso-ohjaajana sekä koordinaattorina nuorten ennaltaehkäisevässä päihdetyössä. Koulutukseltani olen nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaaja, yhteisöpedagogi ja nyt suoritan ylempää amk-tutkintoa.

Olen innostunut uudesta tehtävästäni Kaverikahvilan koordinaattorina. Tässä saa kehittää uutta toimintaa yhdessä nuorten kanssa ja tavata uusia ihmisiä. Työ on liikkuvaa ja itsenäistä. Mikään päivä ei ole samanlainen.

Pidän siitä, että saan vaikuttaa Kaverikahvilan kautta kouluympäristöön; nuoret saavat uusia taitoja ja oppivat huomaamaan itsessään hyviä puolia.

Haluaisin kehittää toimintaa siihen suuntaan, että nuoret saisivat koulutuksen toimiakseen vertaisohjaajina. Lisäksi nuorten roolin tulisi kasvaa toiminnan arvioinnissa ja kehittämisessä.

Tulevaisuus näyttää hyvältä. Kuusi uutta koulua tulee mukaan Kaverikahvila-toimintaan. Mukana on lukio, alakouluja ja yhtenäisiä peruskouluja. Minun roolini on koulujen, opettajien ja nuorten tukeminen toiminnan alussa, koulutuksen tarjoaminen nuorille, arvioinnin kehittäminen ja nuorten palkitsemismallin kehittäminen.

Toivon, että jatkossa tulee paljon uusia kouluja mukaan. On mielenkiintoista saada kerrytettyä kokemuksia ja ryhtyä arvioinnin kautta kehittämään ja juurruttamaan toimintaa koulun arkeen.